Sport

Zeeuws Sport

VLISSINGEN - Neerlands topscheidsrechter Björn Kuipers floot woensdag de Champions League-wedstrijd Real Madrid-As Roma. Een dag later staat hij alweer in Vlissingen voor drie kwartier peptalk aan Zeeuwse werkzoekenden en werkgevers.

LISSABON - Tennisster Lesley Kerkhove heeft de kwartfinale van het 25.000 dollar-toernooi van Lissabon bereikt. De Zierikzeese rekende in de tweede ronde met de nodige moeite af met de Frase Lou Adler.

CLINGE _ Vrijdagavond is er vanwege het 50-jarig jubileum van judovereniging Clinge een groot Judokamp voor de jeugd in Gemeenschapscentrum Malpertuus, waar de judoka’s blijven slapen op de judomatten. Een dag later wacht een ontmoeting met een voormalig Olympisch kampioen.

RILLAND – De Motor Enduro Vereniging Zeeland – MEVZ – en de Motorclub Rilland organiseren zaterdag en zondag in eendrachtige samenwerking een tweedaags motorspektakel op en rond het Scheldecircuit aan de Bathseweg in Rilland.

CLINGE - Er is veel hectiek in de sportzaal van Malpertuus te Clinge. Tientallen jongens en meisjes leven zich uit op de judomat, onder leiding van diverse trainers. Het is een ‘gewone’ maandagavondtraining. Maar enkele dagen later, vanaf morgen, is het groot feest. Judovereniging Clinge viert namelijk het 50-jarig jubileum.

ANTWERPEN - Stephan Veldman heeft net naast de titel gegrepen tijdens het open Belgisch kampioenschap Zeilen. De uit Middelburg afkomstige stuurman eindigde op plek drie, maar de verschillen waren klein.

KLOOSTERZANDE - Na jaren van afwezigheid, heeft Kloosterzande sinds vorig jaar weer een hardloopwedstrijd. Carnavalsvereniging De Klorianen houdt zaterdag de tweede editie van de Bamisrun, waarbij twee verschillende afstanden kunnen worden gelopen.

BAKOE - Judoka Sam van 't Westende uit Vlissingen treft in de eerste ronde van het wereldkampioenschap judo meteen een sterke tegenstander. De Vlissinger neemt het in de klasse -73 kilo eerst op tegen de Hongaar Miklos Ungvari, die drievoudig Europees kampioen is en viervoudig olympiër.

KWADENDAMME - Strandracester Anne van de Swaluw staat voor een nieuwe uitdaging. De tweevoudig Zeeuws kampioene komt met ingang van het nieuwe strandrace seizoen uit voor een nieuw team, dat ze samen met haar broer opstart.

VLISSINGEN – In en rondom Vlissingen zal vrijdag en zaterdag volop gesport worden. Dan is de eerste editie van de Vaart van Vlissingen, een meerdaags evenement.