Sport

Zeeuws Sport

IJZENDIJKE - Rond deze tijd in 2006 zag Hans Dekkers een vrijwel zekere selectie voor de Tour de France in rook opgaan wegens een infectie. Twaalf jaar later behoort de voormalig profwielrenner uit IJzendijke (36) tot de toppers in de categorie onder de beroepsrenners. Morgen hoopt hij in het voor hem naburige Philippine zijn Nederlandse titel bij de elites zonder contract te prolongeren.

ROTTERDAM - De Zeeuwse dressuuramazones gingen donderdag voortreffelijk van start op het CHIO in Rotterdam. Jasmien de Koeyer uit Sint Jansteen liep in de arena van het Kralingse Bos, in de finale van het ZZ-Licht, de merrie Esperanza met de megascore van 77,00 procent naar de overwinning.

VLISSINGEN - Oud-prof Johnny Hoogerland was één van de prominenten die donderdag liefst 440 kilometer langs de Nederlandse kust fietsten. 's Avonds laat, net voor het écht donker werd, finishte het clubje fanatiekelingen in Vlissingen.

PALMA DE MALLORCA – Voor de tweede week op rij staat Lesley Kerkhove in de halve finales van een WTA-toernooi. De Zierikzeese bereikte donderdag op het gras van Mallorca samen met de Wit-Russische Lidzija Marozava de laatste vier. Vorige week gebeurde dat ook in Rosmalen.

AMSTERDAM - Het zou vreemd zijn als Jesper Jobse de Spelen van Tokio zou missen. De Vlissinger is immers dé Nederlandse pionier in het 3x3 basketball, dat in 2020 voor het eerst olympisch is. Maar hij is nu al 33. Misschien komt de doorbraak van de flitsende tak van sport nét de laat voor hem. ,,Dat kan, ja”, zegt hij eerlijk. ,,Ik kijk nu alleen nog niet twee jaar vooruit. Ik bekijk het van seizoen tot seizoen.”

VLISSINGEN - Op de 800 meter tijdens de baanwedstrijd in Vlissingen liep Floris Willeboordse woensdagavond in een ontspannen race naar een knappe 1.59.41 minuten, net boven zijn persoonlijk record.

GIEN - De jeugdige broers Frederik en Jan-Willem Dekker uit Terneuzen speelden op de Sectorale Midfond wedstrijd uit Gien de concurrentie aan diggelen. Ze speelden zeven van hun dertig ingezette duiven in de top zesentwintig van het Afdelingsconcours, waaronder de eerste prijs en vier in de top tien.

EEKLO - Op de eerste speeldag van de voorronden voor het prestigieuze driebanden toernooi in Eeklo werden zowel Meerten Dallinga als Louis Dallinga en Joop van den Oudenhoven uitgeschakeld.

VLISSINGEN - De kans is groot dat de Hulster atlete Mariska Bun vrijdagavond de degens mag kruisen met Dafne Schippers. De 24-jarige Zeeuws-Vlaamse heeft namelijk één van de snelste inschrijftijden voor de 100 meter op het NK atletiek in Utrecht.

BENNEKOM - Dat Anita de Ridder al na één seizoen bij PKC vertrekt, snapt niemand. Onder anderen haar trainer, Detlef Elewaut, en de technische man bij de club uit Papendrecht, Jan de Jager, vinden dat de 24-jarige Arnemuidse meer geduld had moeten hebben om zich te ontwikkelen tot een absolute topkorfbalster.