Sport

Zeeuws Sport

ZAAMSLAG - Het was een gezellige drukte tijdens de receptie van tennisvereniging Zaamslag, die omlijst werd met een mooie demonstratiewedstrijd van Zeeuws kampioen Animo uit Terneuzen. De viering van 50 jaar tennis in Zaamslag werd ingeluid door een toespraak van Zaamslag voorzitter Henny Verschoor, gevolgd door Beny Ysebaert van de KNLTB en wethouder Jack Begijn van economie en sport.

WAARDE - Remco Grasman kwam zaterdag op herhaling in de individuele tijdrit van TMZ die in de omgeving van Waarde werd gereden over een afstand van 27,6 kilometer. Vorig jaar won de coureur uit Emmeloord deze tijdrit. Nu was hij nog sneller dan vorig jaar. Toen stopten de klokken na 33 minuten en zes seconden. Ditmaal was zijn tijd 32 minuten en 56 seconden.

VLISSINGEN - Tennisster Lesley Kerkhove is precies 10 jaar tennisprof. Op 20 augustus 2008 debuteerde de Zierikzeese als zestienjarige in het internationale vrouwencircuit. Sindsdien klom ze gestaag op de ladder. Inmiddels is ze 885 ITF- en WTA-partijen (582 in het enkelspel, 303 in het dubbelspel) verder en heeft ze 389.000 dollar aan prijzengeld bijeen geharkt. En er zijn nog meer cijfers die een beeld geven van haar profloopbaan.

GOES - Het dreigement van het bestuur van AV’56 om de baanwedstrijd af te gelasten bij te weinig deelnemers miste zijn uitwerking niet. Meer dan honderd deelnemers deden vrijdagavond in Goes aan één of meer onderdelen mee. Zo was de 100 meter met vijf series uitstekend bezet.

ZIERIKZEE – Antwan Tolhoek komt op vrijdag 24 augustus in actie bij de dernyrace, die wordt georganiseerd vanwege het 35-jarig bestaan van de Wielerronde van Zierikzee. De wielrenner uit Yerseke, die in juli zeer verdienstelijk debuteerde in de Tour de France, is één van de zestien deelnemers aan de dernyrace. Andere renners uit Zeeland zijn Timo de Jong, Wesley Mol, Lars Oreel, Jimmy de Bruin, Eloy Raas, oud-prof Hans Dekkers en Ezra Tolhoek, de zoon van voorzitter Raymond Tolhoek.

ELVEN - In de openingsrit van de Tour de l'Avenir kwam Jarno Mobach vrijdag als 55ste over de meet. De wielrenner uit Philippine, die in de Franse rittenkoers deel uitmaakt van de Nederlandse selectie, zag de overwinning naar Max Kanter gaan. De 20-jarige Duitser, bij het opleidingsteam van Sunweb ploeggenoot van Mobach, was de sterkste in de massasprint.

BALEN - Motorcrosser Mark Boot uit Kamperland is als achtste geëindigd op de traditionele motorcross op de dag van Maria Tenhemelopneming op de Keiheuvel in het Belgische Balen. Elk jaar trekt deze cross niet alleen veel toeschouwers maar ook de nodige toprijders.

BONNAT - Marco Minnaard is er gisteren net niet in geslaagd in de top tien te eindigen van de tweede etappe van de Tour du Limousin. De wielrenner uit Wemeldinge, uitkomend voor de Belgische ploeg Wanty-Groupe Gobert, finisthe op plek vijftien.

THOLEN - Er komt geen vierde editie van de Halve marathon van Tholen. Reden is de toegenomen regelgeving en kosten voor het aanvragen van vergunningen. Hoewel zo'n dertig atleten zich al hadden aangemeld, wordt het evenement toch afgeblazen.

EXLOO - Jeanine Nieuwehuis heeft woensdag met het Nederlands dressuurteam U25 (Grand Prix-ruiters jonger dan 25 jaar) op de Europese kampioenschappen in het Drentse Exloo een zilveren medaille behaald (212,765).