Nieuws

Bevelands Nieuws

GOES - De eerste grote klus zit er op. Kinderburgemeester Zoë Gude (10) en kinderwethouders Jelmer van Mosselvelde (10) en Maria Papadopoulou (11) hebben zaterdag Goes Kinderstad geopend. Dat gebeurde na de officiële installatie van het nieuwe college in de trouwzaal van het stadhuis.

YERSEKE - Gekookt in een pan, is hoe iedereen ze kent. Dat mosselen uit de wok ook heerlijk smaken, dat moet het grote publiek nog ontdekken. Kok Pim van Engelenburg geeft de bezoekers van de Mosseldag in Yerseke alvast een voorproefje. “Verrassend hoe anders het smaakt”, zegt René Nijsse uit Oud-Sabbinge.

BERGEN OP ZOOM - De zeer grote brand die vrijdagmiddag rond 17.00 uur uitbrak bij gasleverancier Voets Yellow Gas aan de Oude Moerstraatsebaan in Bergen op Zoom, heeft omwonenden doen schrikken.

YERSEKE - Het is bedoeld als opwarmertje voor de Mosseldag; Yerseke by Night. Een culinair en nautisch evenement, gratis toegankelijk op de vrijdagavond voor de Mosseldag.

BERGEN OP ZOOM - De zeer grote brand die vanmiddag rond 17 uur uitbrak bij gasleverancier Voets Yellow Gas aan de Oude Moerstraatsebaan in Bergen op Zoom, is onder controle. De brandweer heeft even na 19 uur het sein 'brand meester' gegeven. Bij de brand zijn drie personen lichtgewond geraakt, onder wie de eigenaar van het gasbedrijf. Het pand heeft veel schade opgelopen door de brand.

YERSEKE - (Brom)fietsers in Yerseke en Krabbendijke worden komende week gewaarschuwd dat er veel bouwverkeer gaat rondrijden en dat ze niet altijd goed zichtbaar zijn voor vrachtwagens.

GOES – De bouw van het Integraal Kindcentrum (IKC) in Kloetinge pakt flink duurder uit. Bijna zeven ton extra is nodig om het gebouw aan de Zomerweg te realiseren.

GOES - Ivy Club & Lounge in Goes is per direct gesloten. Zo'n negen maanden na de opening van het café heeft eigenaar Rafaël van 't Kruys de deuren aan de Wijngaardstraat definitief dicht gedaan.

MIDDELBURG - Brandweerauto's, demonstraties, tips over brandveiligheid en informatie over het werk als vrijwilliger zijn de hoofdingrediënten van de open dagen die de brandweer de komende tijd op verschillende plaatsen in Zeeland houdt.

COLIJNSPLAAT - Kunstspoor Noord-Beveland viert dit jaar een jubileum. Het is alweer voor de twintigste keer dat deze kunstroute op het eiland wordt gehouden.