Nieuws

Bevelands Nieuws

HOEDEKENSKERKE – Rinus de Bart uit Hoedekenskerke mag zich tegenwoordig ‘Heer van Borsele’ noemen. Burgemeester Gerben Dijksterhuis reikte de onderscheiding donderdagavond aan De Bart uit als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor Hoedekenskerke.

GOES - Goes was ooit een heel belangrijke havenstad. Een stukje van die geschiedenis is de afgelopen weken blootgelegd op het havenindustrieterrein.

YERSEKE - De jaarlijkse veiling van het eerste mandje platte oesters heeft donderdagmiddag 11.200 euro opgeleverd voor het goede doel. Dat is 500 euro meer dan vorig jaar.

WOLPHAARTSDIJK - Ondernemer Piet de Koster wil een nieuwe supermarkt bouwen in Wolphaartsdijk. De gemeente wil daaraan meewerken.

BAARLAND – Als het aan de stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland (BZZB) ligt, komt er ook voor de Westerschelde een kustvisie om het gebied te beschermen tegen recreatieve bebouwing.

Goes D66-Kamerlid Rens Raemakers komt maandag 24 september naar Goes voor een bezoek aan Odyzee, school voor speciaal onderwijs. Tussen 15.30 en 16.00 uur is Raemakers in hotel Terminus voor een vragensessie. Die bijeenkomst is vrij toegankelijk, maar aanmelden wordt wel op prijs gesteld. Dat kan via wsversluijs@gmail.com of a.vd.ree@zeeland.nl

KAPELLE - Kapelle heeft als laatste gemeente zijn college compleet. Toch lijkt de moeizame weg naar dit resultaat vruchten af te werpen. Met het samenwerkingsakkoord wil het college meer samen doen met de coalitie én de oppositie. In eerste instantie lijkt dat te werken. Zelfs notoir tegenwerker Gemeentebelang (GB) laat zo nu en dan een 'meegeluid' horen.

WISSENKERKE - Het barst van de nieuwe burgemeesters op de Bevelanden. Met het aangekondigde vertrek van Marcel Delhez uit Noord-Beveland zijn in twee jaar tijd alle vijf de Bevelandse burgemeesters vervangen. Is dat nu een goede of slechte ontwikkeling?

ARNEMUIDEN - De commotie over de draaiing van de landingsbaan op vliegveld Midden-Zeeland verbaast directeur Enno Belderok. ,,De gemeente Goes en andere belanghebbenden zoals De Wilhelminapolder zijn betrokken geweest bij het uitgebreide overleg hierover.'' Bovendien: ,,De situatie voor de inwoners van Oud-Sabbinge en Wolphaartsdijk zal juist verbeteren.''

GOES - Een auto is woensdagavond op de Deltaweg (N256) bij Goes van de weg geraakt en in een greppel gereden. De bestuurder is voor zover bekend niet gewond.