Nieuws

Bevelands Nieuws

NIEUWDORP - Een opfrisbeurt voor het dorpshart en een oplossing voor het verouderde verenigingsgebouw Ammekore. Nieuwdorp is klaar voor een complete facelift. ,,De plannen zijn met enthousiasme ontvangen”, zegt Griet Aarnoutse van de dorpsraad.

KRABBENDIJKE - De leerlingen van basisschool De Zevensprong in Krabbendijke kregen vanochtend wel een hele bijzondere gastles. Niemand minder dan wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven kwam langs voor een work-out in de gymzaal.

KATS - Het bijna dagelijkse werk aan de Deltaweg tussen Goes en Zierikzee begint vanaf maandag niet meer om 20.00 uur, maar om 21.00 uur. De drukke weg is daardoor 's avonds een uurtje langer open.

MIDDELBURG - Schaatsliefhebbers kunnen in Zeeland deze winter weer terecht op drie ijsbanen in Middelburg, Goes en Zierikzee. In Middelburg komt er voor het eerst naast de baan ook een reuzenrad te staan van 24 meter hoog.

DRIEWEGEN - Bij een botsing in Driewegen op Zuid-Beveland is vrijdagmiddag een automobilist gewond geraakt. Twee auto's moesten worden weggetakeld.

GOES - Een 28-jarige beginnend bestuurder uit Goes is vanochtend aangehouden in de Akkerdistelstraat in zijn woonplaats omdat hij onder invloed van wiet een auto bestuurde. Dat bleek uit een speekseltest. Daarna is van hem een bloedmonster afgenomen. Hij heeft een rijverbod van 24 uur gekregen.

KAMPERLAND - In Nieuwerkerk en Kamperland zijn vanochtend twee hennepkwekerijen geruimd door de politie. De ene bevond zich in een woning met bedrijfsruimte aan de Veerweg in Kamperland en de andere in een woning aan de Brouwersstraat in Nieuwerkerk.

GOES - Het nieuwe bedrijventerrein aan de westzijde van de Deltaweg in Goes krijgt de naam Bedrijvenpark Deltaweg. Die is bedacht door Leona Geense en Michel de Kaart.

GOES - Horeca in de nieuwe bibliotheek. Moet dat nou? Die vraag wiepen enkele fracties donderdag op tijdens een commissievergadering in Goes.

MIDDELBURG - Het werk aan de Deltaweg tussen Goes en de Zeelandbrug zorgt voor flink wat overlast. De provincie heeft de werkzaamheden van tevoren bekendgemaakt, maar heeft daarbij de gemeente Noord-Beveland over het hoofd gezien.