Nieuws

Bevelands Nieuws

GOES - In een café aan de Koningstraat in Goes is vanavond mogelijk een mes getrokken. Twee politieauto’s en twee ambulances werden rond 21.20 uur opgeroepen voor een incident in het café. Het is nog niet duidelijk of er mensen gewond geraakt zijn.

GOES - Evenementen in Studio A58, een zomerfestival in de vier grootste steden van Zeeland en een foodtruckfestival in Goes. Het Goes evenementenbureau Festive zit vol met plannen voor 2019.

KAPELLE - Maurice le Noury, de Franse oorlogsveteraan die de laatste drie jaar een krans legde bij de Franse herdenking in Kapelle, is op 97-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Andries Looijen van Oorlogsmuseum Vitality.

KRABBENDIJKE - IJs- en Skeelervereniging Krabbendijke begint morgen met het aanleggen van een ijsbaan op het parkeerterrein aan de Nieulandestraat. De vereniging heeft daarvoor vandaag van de gemeente de vergunning gekregen.

KAPELLE - Door een kapotte trein op het spoor tussen Kapelle en Goes was er vrijdagavond een tijd geen treinverkeer mogelijk tussen Kruiningen-Yerseke en Goes. De trein kampte met vastgelopen remmen die door de brandweer gekoeld moesten worden. Volgens de NS moesten reizigers rekening houden met een extra reistijd van meer dan een uur. Om 21.30 uur reden de treinen weer normaal.

WISSENKERKE – De Noord-Bevelandse PvdA is boos over de bonussen van energiebedrijf PZEM.

RILLAND - Het nieuwe hoogspanningsstation bij Rilland krijgt steeds meer haar definitieve uiterlijk. De bouw vordert gestaag, deze week is het terrein langs de A58 voorzien van een dikke laag donkergrijze steentjes.

GOES - De bouwkavels waarop inwoners zelf hun huis kunnen bouwen, raken langzaam op in Goes. De gemeente onderzoekt of er behoefte is aan nieuwe ‘vrije kavels’ en waar die zouden kunnen komen.

KAMPERLAND – De VVV-vestiging in Kamperland springt onvoldoende in het oog. Met een aantal maatregelen wil VVV Zeeland daar verandering in brengen.

GOES - Taal blijft de grootste drempel voor statushouders om betaald werk te vinden en uit de bijstand te komen. De Bevelandse gemeenten zetten alle zeilen bij om nieuwe Nederlanders op weg te helpen, bijvoorbeeld met de inzet van een speciale jobcoach.